Sign In

Одржан састанак Тима за израду Програма економских реформи за период 2020-2022

Објављено:

​​​​​​У Министарству финансија Републике Српске данас је одржан састанак Тима Републике Српске за израду Програма економских реформи Републике Српске за период 2020-2022. година, који чине представници свих министарстава у Влади Републике Српске.

Програм економских реформи Републике Српске за период 2020-2022. година дефинише правце дјеловања Владе Републике Српске за трогодиши период, а припрема се у складу са документом „Смјернице за Програме економских реформи 2020-2022. године" које је за земље Западног Балкана утврдила Европска комисија.

Основе за израду документа представљају Програм рада Владе Републике Српске за период 2019-2022. година, „Меморандум о заједничким политикама и мјерама" потписан са социјалним партнерима, „Смјернице за развој привреде", као и документ „Заједничке социоекономске реформе за период 2019-2022. година", који је усвојен на 41. сједници Владе Републике Српске.

Тим Републике Српске је разматрао до сада проведене активности на дефинисању мјера за трогодишњи период, као и правце дјеловања који слиједе у изради Програма економских реформи.

​На састанку се разговарало и о приједлозима који су припремљени од стране свих релевантних актера укључених у процес израде Програма економских реформи, те је договорено да ресорно надлежна министарства изврше анализу достављених приједлога ради унапријеђења процеса израде и што квалитетнијег дефинисања структурних реформи Републике Српске за наредни трогодишњи период.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.