Sign In

Одржан састанак министарке финансија и шефа Канцеларије Свјетске банке

Објављено:

Министарка финансија Републике Српске, Зора Видовић, разговарала је данас у Бањалуци са делегацијом Свјетске банке, предвођеном шефом Канцеларије Свјетске банке за БиХ Емануелом Салинасом о започетим реформским процесима у области здравства.

Током састанка је заједнички констатовано да је у протеклих пет мјесеци заједничком сарадњом ресорних министарстава здравља и финансија, Фонда здравственог осигурања, те здравствених установа и Свјетске банке остварен значајан напредак у области реформе здравственог сектора с циљем унапријеђења квалитета здравствене заштите на финансијски одржив начин.

„Овај напредак, који укључује и финансијску одрживост и унапређење квалитета и ефикасности здравствене заштите, те јачање управљања и одговорности, нас охрабрује да ћемо реформске процесе успјешно привести крају", изјавила је министар финансија и додала да су реформе у здравственом сектору неопходне ради одржања фискалне и финансијске стабилности и позитивних ефеката на грађане.

Захваливши Свјетској банци на исказаној подршци, министарка финансија је навела да је за успјешну реформе веома значајно и партнерство на нивоу локалних заједница, али и на нивоу БиХ, јер се без формирања заједничких БХ институција не могу реализовати наведени пројекти.

Представници Свјетске банке исказали су подршку за активности Владе на реформским процесима које су у складу са плановима и Стратегијом партнерства Свјетске банке са БиХ, те најавили да очекују што скорије формирање власти на БХ нивоу и успјешан завршетак започетих пројеката.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.