Sign In

Одржан састанак министарке финансија и резидентног представника Међународног монетарног фонда

Објављено:

​Министар финансија Републике Српске, Зора Видовић, разговарала је данас у Бањалуци са новоименованим резидентним представником Међународног монетарног фонда у БиХ Ендруом Џулом (Andrew Jewell) о актуелним питањима из области финансија.

Приликом разговора са резидентним представником, министарка Видовић је истакла да Република Српска има стабилан буџет и да су показатељи за првих осам мјесеци задовољавајући.

„Владине мјере и политике, с посебним акцентом на сузбијање сиве економије дали су допринос повољној финансијској ситуацији, због које смо у овој години два пута подизали висину пензије, али и забиљежили повећање просјечне плате", изјавила је овом приликом министарка финансија.

Говорећи о реализацији планова до краја 2019. године, министарка је навела да ће Влада Републике Српске ускоро усвојити ребаланс, који би у октобру требао бити упућен на разматрање у Народну скупштину Републике Српске, а затим ће услиједити припреме за усвајање кључних докумената у области финансија за предстојећи период.

​Министарка финансија је изјавила да је Република Српска увијек била отворена за унапријеђења у области финансија и да је до сада у ММФ-у наилазила на партнера за техничку подршку и додала да очекује да ће након формирања власти на БиХ нивоу бити усаглашени даљи правци дјеловања на обострано задовољство.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.