Sign In

Одржан састанак министра финансија и шефа Мисије Међународног монетарног фонда

Објављено:

​​Министар финансија, др Зоран Тегелтија, одржао је данас састанак са мисијом Међународног монетарног фонда у БиХ, по основу другог прегледа, која је предвођена Шефом Мисије, господином Надимом Илахијем, и Резидентним представником Међународног монетарног фонда (ММФ) у БиХ, господином Франциском Пародијем.

Министар Тегелтија упознао је Мисију ММФ-а са фискалним показатељима за првих пет мјесеци 2018. године, те са Приједлогом Ребаланса Буџета Републике за 2018. годину, који је управо данас представљен посланицима у Народној скупштини Републике Српске. Такође, упознао је представнике ММФ-а са реализацијом структурних мјера из Писма намјере из јануара ове године и поновио опредјељеност Републике Српске да настави са реализацијом свих мјера које ће допринијети додатној фискалној стабилности Републике Српске.

Представници ММФ-а су изразили задовољство провођењем програма од стране Републике Српске, те су изразили пуну подршку Приједлогу Ребаланса Буџета Републике Српске. Ребаланс Буџета је показатељ опредјељености Републике Српске да проводи основни циљ Програма, а то је да задржи фискалну дисциплину, те учини додатне помаке у правцу смањења учешћа текуће, а повећања капиталне потрошње.

​Заједнички је констатовано да ће досљедна примјена новог регулаторног оквира допринијети већој стабилности финансијског сектора, кроз оснаживање овлашћења и надлежности институција Републике Српске и увођење нових надзорних овлашћења Агенције за банкарство Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.