Sign In

Почетак теоретске обуке за интерне ревизоре

Објављено:

​​​​У организацији Централне јединице за хармонизацију финансијског управљања и контроле и интерне ревизије Министарства финансија Републике Српске, у сарадњи са  Удружењем интерних ревизора Републике Српске, на Економском факултету Уиверзитета у Бањалуци је почеo други циклус теоретске обуке за стицање звања овлаштени интерни ревизор у јавном сектору Републике Српске.

Теоретска обука трајаће 15 радних дана. Предавачи на обуци, којој присуствује 38 учесника, су реномирани стручњаци из области ревизије јавног сектора Републике Српске и универзитетски професори из ове области.

„Сврха обуке је јачање капацитета интерне ревизије у јавном сектору, а у циљу  испуњавања обавеза проистеклих из Закона о систему интерних финансијских контрола у јавном сектору и обавеза из члана 90.  Споразума о стабилизацији и придруживању између Европских заједница и њихових држава чланица, с једне стране и Босне и Херцеговине с друге стране. Учесници који присуствују обуци биће упознати са темама од важности за практично извођење ревизорског процеса, елементима финансисјког управљања и контроле и односом са екстерном ревизијом, нагласио је руководилац ЦЈХ Драгољуб Накић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.