Sign In

Помоћница министра финансија на годишњем састанку о финансијској помоћи ЕУ

Објављено:

​Помоћница министра финансија, Маја Перић, у својству члана ИПА Одбора за праћење, присуствовала је годишњем састанку о имплементацији финансијске помоћи Европске уније Босни и Херцеговини, ЕУ-БиХ 2019, који је одржан 6. новембра 2019. године, у Сарајеву.

На састанку је разговарано о планирању и имплементацији финансијске подршке коју Европска унија пружа БиХ, а која за период 2014-2020. година износи 530 милиона еура.

Такође, разговарано је и о резултатима који су постигнути у областима у којима се пружа помоћ Европске уније, као што су демократија и управљање, владавина права и основна права, конкурентност, иновације и пољопривреда,  рурални развој, животна средина, енергија и транспорт, те образовање, запошљавање и социјалне политике. 

На састанку је било ријечи и о модалитетима који би кроз будуће финансирање могли помоћи БиХ да испуни реформске приоритете постављене у Мишљењу Европске комисије о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ.

Осим представника Министарства финансија, састанку су присуствовали и представници Министарства за европске интеграције и међународну срадњу, те представници Европске уније и држава чланица ЕУ, као и представници цивилног друштва.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.