Sign In

Помоћник министра финансија на Конференцији о финансирању УН циљева одрживог развоја

Објављено:

​Помоћник министра финансија, Маја Перић, присуствује Конференцији о финансирању УН циљева одрживог развоја 2030, која се одржава у Истанбулу, 27. и 28. маја 2019. године, у организацији Програма развоја Уједињених нација (УНДП).

Тема Конференције је како финансирати одрживи развој, а предвиђено је да се разговара и о циљевима владâ у вези са финансирањем УН циљева одрживог развоја 2030, финансирању наведених циљева на глобалном нивоу, улози управљања јавним финансијама у наведеном процесу, улози мултилатералних развојних банака и новим начинима финансирања као и о новим финансијским механизмима и новим приликама.

Представници Владе Републике Српске учествовали су у изради Нацрта добровољног извјештаја БиХ о Циљевима одрживог развоја који ће бити презентован 17. јула 2019. године на Високом политичком форуму Уједињених нација у Генералној скупштини УН-а у Њујорку.

Значајно је напоменути да ће реализација стратешких циљева и политика дефинисаних кроз Програм економских реформи Републике Српске (ЕРП РС) значајно допринијети реализацији УН циљева одрживог развоја 2030.

УН циљеви одрживог развоја 2030, као дио Агенде 2030, усвојени су од стране држава чланица Уједињених нација на Самиту о одрживом развоју, који се одржао 25. септембра 2015. године.

УН циљеви одрживог развоја 2030 представљају наставак Миленијумских развојних циљева и план за стварање боље и одрживе будућности за цијели свијет и подразумијевају искорјењивање сиромаштва, неравноправности и неправде, као и рјешавање питања климатских промјена и других глобалних изазова до 2030. године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.