Sign In

Помоћник министра финансија разговарао са делегацијом Њемачке развојне банке

Објављено:

Помоћник министра финансија Републике Српске за управљање дугом, Милорад Ђурђевић, разговарао је данас у Бањалуци са Кирком Милднером, шефом Одјељења Њемачке развојне банке (KfW) за локалну инфраструктуру и транспорт у Југоисточној Европи и Турској.

Тема састанка били су досадашњи заједнички пројекти и могућности унапређења сарадње, а у фокусу разговора био је и наставак пројеката које је банка реализовала са градом Бањалука.

Представници Министарства финансија истакли су да би било од великог значаја када би се пројекти које реализује KfW у што већем проценту финансирали грант средствима Европске уније и грантовима из других извора.

Делегација Њемачке развојне банке је овом приликом извјестила Министарство финансија да постоје велике могућности да се захтјев за додјелу гранта упути према WBIF фонду или другим европским фондовима, укључујући и фонд Савезне Републике Њемачке.

На састанку у Министарству финансија је договорено да ће у наредном периоду бити интензивиране активности на конкретизацији заједничких пројеката, о којима је разговарано и током данашњег сусрета делегације KfW са представницима Градске управе Бањалука.

​Представници KfW-a су исказали пуну подршку Влади Републике Српске у свим пројектима које буде предложио град Бањалука, као и остале локалне заједнице у Републици Српској, а у складу са постојећим програмским опредјељењима те финансијске институције.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.