Sign In

Састанак министарке финансија са представницима Свјетске банке

Објављено:

​​​​​

Министарка финансија Републике Српске, Зора Видовић, разговарала је данас у Бањалуци са делегацијом Свјетске банке, предвођеном шефом Канцеларије Свјетске банке за БиХ Емануелом Салинасом.

Тема састанка је била наставак припрема Програма за рехабилитацију путева Републике Српске и имплементације Пројекта реструктурирања жељезница Републике Српске.

Циљ поменутих пројеката је побољшање оперативне ефикасности и финансијске одрживости саобраћајног сектора, уз истовремено промовисање веће мобилности, сигурности и приступачности у редовним и екстремним временским условима за кориснике саобраћаја у Републици Српској.

Захваливши Свјетској банци на исказаној подршци министарка финансија је истакла важност Програма рехабилитације путева: "За Републику Српску и њене грађане је веома значајно да се успјешно реализују развојни пројекти овог типа. Улагање у изградњу, модернизацију и реконструкцију путева и путних објеката ће значајно побољшати квалитет магистралне и регионалне питне мреже у Републици Српској, те додатно унаприједити финансијску одрживост сектора путева."

​​Састанку су присуствовали и: г. Сајмон Дејвид Елис -програм лидер за инфраструктуру Западног Балкана, г. Антонио Нуњез -виши специјалиста за транспорт и вођа тима, г. Милорад Ђурђевић- помоћник министрице финансија у Ресору за Управљање дугом и гђа Гордана Праштало, начелница Одјељења за спољни дуг.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.