Sign In

Теоретска обука за интерне ревизоре у јавном сектору

Објављено:

Централнa јединицa за хармонизацију финансијског управљања и контроле и интерне ревизије Министарства финансија Републике Српске, у сарадњи са Удружењем интерних ревизора Републике Српске, данас је почела са одржавањем теоретске обуке за стицање звања овлаштени интерни ревизор у јавном сектору Републике Српске.

Обука се одржава у Хотелу Јелена у Бањалуци и трајаће 15 радних дана. Предавачи на обуци, којој присуствује 41 учесник, су реномирани стручњаци из области ревизије јавног сектора Републике Српске и универзитетски професори из ове области.

Учесници из субјеката јавног сектора Републике Српске, који присуствују обуци, биће упознати са Законом о систему интерних финансијских контрола у јавном сектору Републике Српске, подзаконским актима, темама од важности за практично извођење ревизорског процеса у субјектима јавног сектора Републике Српске, те елементима финансисјког управљања и контроле, као и односом са екстерном ревизијом и другим темама од важности за рад интерних ревизора у јавном сектору Републике Српске.

Ово је трећа обука за стицање звања овлаштени интерни ревизор у јавном сектору, а Централна јединица за хармонизацију финансијског управљања и контроле и интерне ревизије ће наставити са континуираном едукацијом с циљем добијања што квалитетнијег стручног кадра у овој области.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.