Sign In

У Министарству финансија одржан састанак са Мисијом ММФ-а

Објављено:

​​Министар финансија Републике Српске, др Зоран Тегелтија разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), предвођеном шефом Мисије Надемом Илахијем (Nadeem Ilahi), о политикама за закључивање Првог прегледа у оквиру Проширеног аранжмана.

Мисија ММФ-а је током данашњег сусрета, као и током јучерашњих разговора вођених на техничком нивоу у Министарству финансија, упозната са основним економским показатељима, извршењем буџета, те активностима на изради Буџета за 2018. годину и  Програму економских реформи за предстојећи период.

Министар финансија, Зоран Тегелтија, истакао је да израда кључних економских докумената иде планираном динамиком, те да би буџет у износу од 3,3 милијарде КМ требао да омогући несметано функционисање институција Републике Српске.

Представници Међународног монетарног фонда и Министарства финансија заједнички су на састанку утврдили да је неопходно испунити све претходне мјере из Писма намјере и позвати заједничке институције БиХ да испуне све своје обавезе ради наставка Аранжмана са Међународним монетарним фондом.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.