Sign In

У Министарству финансија одржан састанак са приређивачима игара на срећу

Објављено:

​​У Министарству финансија Републике Српске у Бањалуци, данас је, уз присуство директора Републичке управе за игре на срећу Републике Српске Александра Дошића са сарадницима и представника Привредне коморе Републике Српске, одржан састанак са приређивачима игара на срећу из Републике Српске током којег су приређивачи упознати са процедурама које би требало извршити у складу са новим Законом о играма на срећу.

Министарство финансија је, у складу са Законом о играма на срећу, донијело 15 правилника којима се детаљније утврђују и дефинишу начини приређивања, стандарди и процедуре организовања игара на срећу.

Новим законом предвиђена је потпуна "он лајн" контрола посредством рачунарских система који ће морати да имају техничке спецификације које омогућавају Министарству финансија потпуни увид у све аспекте приређивања игара на срећу.

У складу са прописаним, извршена је процедура избора три лабораторије овлашћене за издавање цертификата о усклађености са техничким условима утврђеним прописима, а приређивачи су током данашњег састанка упознати са процедурама које би требали извршити у складу са Законом о играма на срећу.

Законом о играма на срећу се уводи међународни стандард одговорног приређивања игара на срећу, а дио прихода од игара на срећу биће усмјерен на пронаталитетну политику.

Прописано је ограничење рекламирања, као обавеза у оквиру реклама упућивања на мјеста на којима играчи могу добити бесплатну психолошку помоћ или упозорења о штетности коцкања.

И овај, као и претходни закон садрже врло јасне забране играња малољетницима и јасну упуту поступања у складу са прописима о спречавању прања новца и финансирања тероризма. Овим додатним нормама ствара се још чвршћа законска регулација друштвено одговорног понашања у овој области.               Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.