Sign In

Већа транспарентност и размјена информација за бољу наплату пореза

Објављено:

Највећа свјетска мрежа за међународну сарадњу у области опорезивања и размјене података, Глобални форум о транспарентности и размјени података у пореске сврхе, данас је у Паризу почео 10. јубиларно годишње засједање посвећено сузбијању утаје пореза и напретку постигнутом у импплементацији стандарда у пореској транспарентности и размјени информација.

Глобални форум је у борби против утаје пореза окупио представнике више од 158 земаља, укључујући 60 представника на министарском нивоу и Европску унију. Босна и Херцеговина је чланица Глобалног форума од јула 2018. године и у рад сједнице су укључени и представници Министарства финансија Републике Српске.

Глобални форум ће учесницима на 10. пленарној сједници пружити јединствену могућност да истакну успјех који је постигнут у току посљедње деценције, захваљујући бољој прекограничној пореској сарадњи. Учесници ће размијенити погледе о значајном напретку међународне сарадње као и о користима и глобалном утицају пореске транспарентности.

Дискусија ће такође бити усмјерена на улогу пореске транспарентности у сузбијању илегалних финансијских токова, а обухватаће и искуства стечена примјеном аутоматске размјене информација о финансијским рачунима.

Током засједања Глобалног форума, делегати ће разматрати и будућност пореске транспарентности у дигитализованој економији, а биће усвојена и нова агенда за будући рад на убрзању међународне сарадње против утаје пореза.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.