Sign In

Министар Сребренка Голић у службеној посјети покрајини Баден-Виртемберг

Објављено:

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић отпутовала је у службену посјету покрајини Баден–Виртемберг, Савезна Република Њемачка.
Министар Голић данас (24.11.2016) ће се састати са градоначелником Штутгарта Фрицом Куном (Fritz Kuhn). На састанку ће се, између осталог, разговарати о пројектима за спровођење мјера енергетске ефикасности, повећању степена кориштења енергије из обновљивих извора те јачању сарадње на основама постојећег Меморандума о сарадњи између Републике Српске и покрајине Баден–Виртемберг.
За сутра (25.11.2016) планиран је састанак са министром животне средине, климе и енргетике
Баден–Виртемберга Францом Унтерштелером (Franz Untersteller). На састанку ће се, између осталог, разговарати и о тренутним европским питањима која се односе на регионалне теме у области заштите животне средине, ублажавања климатских промјена и енергетске ефикасности.
Министар Сребренка Голић истиче да је циљ ове посјете јачање сарадње на регионалним основама и стицање искустава из области модерних еколошких технологија, обновљиве енергије и енергетске ефикасности, с обзиром да је ова њемачка покрајина један од лидера у овој области.
С министром  Голић у службеној посјети покрајини Баден–Виртемберг су и помоћник министра за животну средину Свјетлана Радусин, помоћник министра за координацију пројеката и развој Милош Јокић и директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.