Sign In

Делегација Републике Српске у Министарству за животну средину, заштиту климе и енергетски сектор Баден-Виртемберга

Објављено:

​​Делегација Републике Српске коју предводи министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић састала се данас  (8.4.2019) у Штутгарту са Хелмфридом Мајнелом (Helmfried Meinel), генералним директором   Министарства за животну средину, заштиту климе и енергетски сектор њемачке савезне државе Баден – Виртемберг. На састанку се, између осталог,  разговарало о моделима управљања отпадом, позитивним праксама и искуствима која Баден-Виртемберг има у овој области. 

Министар Голић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, који је такође члан делегације, упознали су њемачке домаћине са искуствима Српске у овој области, али и са могућностима сарадње, посебно у енергетском сектору. 
Делегација, у којој су осим министара Голић и Клокић и директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић, градоначелници Приједора, Источног Сарајева, Добоја и Зворника, начелници општина Соколац, Модрича и Прњавор, начелници одјељења за комуналне послове и саобраћај и путеве Града Бања Лука те директори комуналних предузећа из Добоја, Зворника и Бијељине, у поподневним часовима посјетиће   Представништво Републике Српске у Њемачкој.
Тродневни боравак у Штутгарту, делегација Српске наставиће сутра посјетама предузећима за управљање отпадом у Штутгарту и Лудвигсбургу. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.