Sign In

Министар Сребренка Голић добила признање "Капетан Миша Анастасијевић" за најбољег министра у Српској

Објављено:

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић добитник је признања „Капетан Миша Анастасијевић“ у категорији најбољи министар Републике Српске, за допринос у областима стваралаштва, друштвеног ангажмана, предузетништва и пословања.

Признање "Капетан Миша Анастасијевић" додјељује се у оквиру пројекта "Пут ка врху", који под покровитељством Привредне коморе Србије, већ 17 година реализују "Медија инвент", Универзитет у Новом Саду и Радио-телевизија Војводине.

Пројекат "Пут ка врху" већ 17 година се реализује у Србији, а од прошле године, у оквиру специјалних веза Србије и Републике Српске, и у Републици Српској. Идеја  овог пројекта "Пут ка врху" је подршка и афирмација привредног и друштвеног стваралаштва Републике Српске и Србије.

Успјешни привредници, организације, појединци који својим радом годинама економски јачају Српску добитници су статуете и повеље са ликом Капетана Мише Анастасијевића.

Обраћајући се у име свих добитника овог престижног признања, министар Сребренка Голић је истакла да ово признање ствара  велику обавезу и одговорност за све добитнике, било да су је добили појединци или колективи.  "Ова награда већ и због свог имена, додатно обавезује, јер Мишу Анастасијевића, човјека чије име носи ово високо признање, красио је предузетнички дух и снажан осјећај дуга према својој земљи и свом народу, а управо су то особине које својим ангажовањем и ми морамо промовисати и преносити на генерације које долазе“, рекла је у свом обраћању министар Голић и додала: "Признање сам добила као министар у Влади РС, што значи да је признање добила Влада РС, а првенствено моји сарадници.“  Она је нагласила да су признања додијељена појединцима и колективима из Републике Српске, заправо  признање Републици Српској, која, упркос свим тешкоћама и свакодневним, како економским тако и политичким, изазовима, сигурним кораком корача управо ка врху. "Свако од нас, вечерашњих добитника, у својој дјелатности настоји да оствари максимум, а циљ нам је заједнички: успјешна, правно уређена, економски просперитетна и знањем богата Република Српска, која је равноправан партнер у регионалној сарадњи и снажније присутна на међународном тржишту. Дјелујући синергијски, користећи креативне потенцијале које имамо, ослањајући на наше ресурсе, отворени за сарадњу и захвални за помоћ и подршку коју добијамо, прије свега из Републике Србије, остварићемо визију сваког од нас – да Република Српска буде мјесто у ком живе срећни и задовољни људи, мјесто које се долази и гдје се остаје ", поручила је министар Голић.

Престижну награду Статуета и Повеља „Капетан Миша Анастасијевић“  у Народном позоришту РС у Бањој Луци 5.децембра 2017.године додијелили су представници „Медиа Инвента“ из Новог Сада, новосадског Универзитета и Привредне коморе Војводине за 21 привредног и друштвеног субјекта у РС, који се истичу у предузетништву и стваралаштву.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.