Sign In

Нацрти докумената у складу са обавезама извјештавања које има Босна и Херцеговина као чланица Оквирне конвенције Уједињених Нација о климатским промјенама и Паришког споразума уз ову конвенцију

Објављено:

​Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију достављени су  нацрти Извјештаја о утврђеном доприносу БиХ за смањење емисија гасова са ефектом стаклене баште, Мапе пута и акциони палан за спровођење утврђених доприноса БиХ  за раздобље  2020-2030. година, као и  Стратегије прилагођавања на климатске промјене и нискоемисионог развоја,  који  су израђени  у складу са обавезама извјештавања које  има Босна и Херцеговина као чланица  Оквирне конвенције  Уједињених Нација о климатским промјенама и Паришког споразума уз ову конвенцију.  

Носилац израде наведених извјештаја је Развојни програм УН-а у Босни и Херцеговини (UNDP).  На основу члана 69. Закона о заштити животне средине, („Службени гласник Републике Српске“, бр. 71/12 и 79/15), Нацрти Извјештаја о утврђеном доприносу БиХ за смањење емисија гасова са ефектом стаклене баште, Мапе пута и акциони палан за спровођење утврђених доприноса БиХ  за раздобље  2020-2030. година, као и  Стратегије прилагођавања на климатске промјене и нискоемисионог развоја се стављају на јавни увид и објављују на интернет страници Министарства: 
https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mgr/PAO/Pages/U_proceduri.aspx 
Јавни увид обезбијеђен је на интернет страници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију, у периоду од 15.05.2020. до 15.06.2020. године.  Уколико Министарство донесе одлуку о одржавању  додатних јавних консултација,  о времену и мјесту одржавања ових консултација ће се објавити посебно обавјештење.  

Примједбе и сугестије на Нацрте  докумената, могу се доставити на адресу Министарства 
(Трг Републике Српске 1, Бања Лука) или електронским путем на адресу: o.laganin@mgr.vladars.net

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.