Sign In

Најављен још један заједнички пројекат Српске и Шведске

Објављено:

​​Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић разговарала је данас (11.4.2019. године), у свом кабинету са амбасадором Шведске у БиХ Андерсом Хагелбергом. 

Министар Голић је нагласила да су, захваљујући ангажовању Амбасаде Шведске и финансијској подршци Шведске развојне агенције СИДА, реализовани бројни пројекти у области заштите животне средине, који су омогућили да Република Српска, између осталог, добије стратешке документе као један од битних услова за приступ европским фондовима, али и да испуни и друге обавезе које имамо у процесу придруживања ЕУ.
„Најновији заједнички пројекат – дефинисање пројектног задатка за израду Стратегије заштите животне средине Републике Српске, који, заједно са нашим стручњацима  раде експерти  Штокхолмског института за животну средину (SEI), а финаснира СИДА, само је наставак успјешне сарадње, али и гаранција да ће Република Српска добити квалитетан и примјењив стратешки документ. Овом стратегијом ће бити обухваћене све секторске стратегије и  представљаће свеобухватан документ у области заштите животне средине“, рекла је министар Сребренка Голић. 
Амбасадор Хагелберг je на данашњем састанку предложио да се креира заједнички пројекат за подизање свијести јавности о климатским промјенама, што је министар Голић подржала, нагласивши да је неопходно да сваки грађанин буде свјестан својих права и обавеза у овој области.
Амбасадор Краљевине Шведске позвао је министра Сребренку Голић да учествује у прослави коју  амбасада Шведске организује 6. јуна, поводом националног празника ове земље. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.