Sign In

Неопходна већа улагања у мјере енергетске ефикасности

Објављено:

​​Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић састала се данас, (5.12.2019) у свом кабинету,  са Мануелом Несл (Manuela Naessl), шефом Канцеларије Европске банке за обнову и развој у БиХ. 

Министар Голић је представила пројекте које Министарство реализује и  нагласила да је досадашња сарадња Републике Српске и ЕБРД у области енергетске ефикасности дала добре резултате те изразила очекивања да ће ЕБРД  у наредном периоду моћи понудити  моделе за финансирање енергетске обнове зграда колективног становања, са повољним каматним стопама, с обзиром на велику заинтересованост заједница етажних власника за овај вид санације.  На састанку се разговарало о начинима рефинансирања средстава од уштеда од остварених мјера енергетске ефикасности, као и о проширењу сарадње  ЕБРД са Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.
Саговорнице су се усагласиле да су  неопходна већа улагања у мјере енергетске ефикасности, не само у јавном него и у приватном сектору, између осталог и због све већих посљедица климатских промјена. 
Посебна пажња посвећена је плановима Министарства за унапређење области управљања отпадом, те је договорено да се наредни састанак, у ширем формату, одржи  почетком наредне године, након усвајања Републичког плана управљања отпадом.   
Састанку је присуствовао и директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.