Sign In

Обука из области енергетске ефикасности за општинске службенике који раде на издавању грађевинских дозвола

Објављено:

У Бањалуци је данас (13.11.2018)  започела дводневна обука  из области енергетске ефикасности за  службенике јединица локалне самоуправе који раде на издавању грађевинских дозвола. Обуку организује Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске,  под покровитељством Њемачког друштва за међународну сарадњу (GIZ)  у оквиру пројекта „Потицање енергетске ефикасности у Босни и Херцеговини“ кроз програм „НовЕЕ зграде РС – за уштеде“. Програм обуке се реализује уз техничку подршку Центра за развој и подршку Тузла.
Циљ обуке је да полазници приликом обављања  својих редовних задатака и послова примјењују захтјеве и принципе енергетске ефикасности у зградарству, а који су обухваћени  важећом легислативом о енергетској ефикасности у области зградарства, прије свега  Законом о уређењу простора и грађењу, Законом о енергетској ефикасности у Републици Српској, укључујући и сет правилника који уређују поменуту област.
Обука се одржава у Хотелу Јелена,    а предавачи су стручњаци из ове области из Републике Српске, Ф БиХ и земаља у региону. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.