Sign In

Везе између Српске и Војводине све јаче

Објављено:

Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић састала се данас, 2.11.2017. године, у Бањалуци са потпредсједником  Покрајинске владе Војводине Ђорђем Милићевићем,   са којум је разговарала о интензивирању привредне сарадње имеђу Српске и Војводине, као  и о сарадњи у областима образовања, здравства и културе.
Током састанка оцијењено је да су односи између Републике Српске и покрајине Војводине веома добри, те да је битно да се конкретизују и искористе оквири који су предвиђени недавно  потписаним Протоколом о сарадњи у сjедишту Покрајинске владе.
Потпредсједници су  се усагласили да регионална сарадња предстaвља незаобилазан фактор привредог развоја, међусобних односа, те традиционалних веза и јачања пријатељства између Републике Срске и АП Војводине. Потпредсједници двије владе  истакли су важност  институционалног повезивања, као и повезивања научних институција, универзитета,  и установа културе.
Посебно је истакнут заједнички интерес за унaпређење економских односа и успостављање дјелотворне сарадње, прије свега кроз повезивање привредних комора и развојних агенција, с циљем привлачења средстава из фондова Европске уније, као и разјмене услуга у области здравства и превентивне заштите здравља становника.
Саговорници су, такође, истакли значај активности Влада Републике Српске и Републике Србије  при реализацији заједничких пројеката те изградњи инфраструктуре, што доприноси цјелокупном јачању међусобних веза.
Састанку у Влади Републике Српске присуствовао је и генерални конзул Републике Србије у Бањалуци  Владимир Николић те министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, министар здравља Драган Богданић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић,  покрајински секретар за регионални развој међурегионалну сардњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.