Sign In

Министар Чордаш сутра (17.05.2017. године) у 10,00 часова у Дервенти

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш сутра (сриједа, 17.05.2017. године) посјетиће општину Дервента, а повод посјете је увођење извођача у радове на изградњи шест стамбених јединица које се обнављају у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда (САФ). Имплементатор Пројекта је Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске, а уговорена вриједност радова за наведених шест објеката у Дервенти износи 220.425 КМ.

У посјети Дервенти са министром ће бити и потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић.

 

Протокол посјете:      

 

10,00 часова – Министар Чордаш и начелник општине Дервента Милорад Симић потписаће трипартитне уговоре са корисницима Пројекта у Дервенти (просторије Општине Дервента, Трг ослобођења 3).

Представницима медија биће омогућено узимање кадрова током потписивања.

 

11,00 часова – Министар Чордаш ће извођача, фирму ГП Гратод д.о.о. Бања Лука, увести у посао на адреси Рабић бб, гдје ће бити обновљена кућа Шиме Кљајића, чиме ће бити озваничен почетак обнове шест стамбених јединица у Дервенти.

На локацији су предвиђене и изјаве за медије.

 

Пројекат реконструкције стамбеног фонда (САФ) финансира се из кредита Саудијског развојног фонда у износу од 15 милиона америчких долара, односно око 22 милиона КМ, намијењеног Босни и Херцеговини за потребе реконструкције 917 стамбених јединица за избјеглице и расељена лица у мјесту пријератног боравка.

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске ће, као имплементатор, у оквиру овог пројекта пружити помоћ у обнови индивидуалних стамбених јединица за укупно 374 породице, од чега на подручју Републике Српске 111 породица, а на подручју Федерације БиХ за 263 породице.

Укупна планирана вриједност изградње поменуте 374 стамбене јединице износи 11,3 милиона КМ.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.