Sign In

Министар Чордаш сутра (24.05.2017. године) у 10,00 часова у Котор Вароши свечано уводи извођача у радове на обнови осам кућа

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш сутра (сриједа, 24.05.2017. године) ће у Котор Вароши свечано увести извођача у радове на обнови осам стамбених јединица за повратнике хрватске националности, које се обнављају у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда (САФ).

Имплементатор Пројекта је Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске, а вриједност радова за наведених осам објеката у Котор Вароши износи 233.202 КМ.

 

Протокол посјете:      

 

10,00 часова – министар Чордаш ће се састати са начелником општине Котор Варош Зденком Саканом и корисницима Пројекта (просторије Општине Котор Варош).

Представницима медија биће омогућено узимање кадрова на почетку састанка.

 

11,00 часова – Министар Чордаш ће свечано увести извођача радова у посао у мјесту Соколине, на имању Јосипа Зебе, чиме ће бити озваничен почетак обнове осам стамбених јединица у Котор Вароши.

Изјаве за медије предвиђене су на локацији у 11,15 часова.

 

 

Пројекат реконструкције стамбеног фонда (САФ) финансира се из кредита Саудијског развојног фонда у износу од 15 милиона америчких долара, односно око 22 милиона КМ, намијењеног Босни и Херцеговини за потребе реконструкције 917 стамбених јединица за избјеглице и расељена лица у мјесту пријератног боравка.

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске ће, као имплементатор, у оквиру овог пројекта пружити помоћ у обнови индивидуалних стамбених јединица за укупно 374 породице, од чега на подручју Републике Српске за 111 породица, а на подручју Федерације БиХ за 263 породице.

Укупна планирана вриједност изградње поменуте 374 стамбене јединице износи 11,3 милиона КМ.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.