Sign In

Министар Чордаш сутра (петак, 09.06.2017. године) уводи извођаче у радове на обнови 16 стамбених јединица у Броду и Пелагићеву

Објављено:

​Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш  сутра (петак, 09.06.2017. године) ће посјетити општине Брод и Пелагићево, гдје ће свечано увести извођаче у радове на обнови 16 стамбених јединица у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда (САФ).
Имплементатор Пројекта је Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске, а вриједност радова за обнову поменутих 16 стамбених јединица износи 611.683 КМ.
Посјети општинама Брод и Пелагићево присуствоваће и потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић.

Протокол посјете: 

БРОД

08,00 часова – министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш и представници општине Брод одржаће састанак са корисницима Пројекта и извођачем радова у просторијама Општине Брод, чиме ће бити озваничен почетак радова и увођење извођача у посао на обнови осам стамбених јединица у Броду.

08,30 часова – Изјаве за медије.


ПЕЛАГИЋЕВО

10,00 часова – министар Чордаш и начелник општине Пелагићево Симо Стакић одржаће састанак са корисницима Пројекта и извођачем радова у просторијама Општине Пелагићево.
Представницима медија биће омогућено узимање кадрова на почетку састанка.

10,30 часова – одлазак на локацију - имање корисника Милана Латића у Доњој Трамошници, гдје ће бити озваничено увођење извођача у радове на обнови осам стамбених јединица у Пелагићеву.

10,40 часова – Изјаве за медије.

Пројекат реконструкције стамбеног фонда (САФ) финансира се из кредита Саудијског развојног фонда у износу од 15 милиона америчких долара, односно око 22 милиона КМ, намијењеног Босни и Херцеговини за потребе реконструкције 917 стамбених јединица за избјеглице и расељена лица у мјесту пријератног боравка.
Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске ће, као имплементатор, у оквиру овог пројекта пружити помоћ у обнови индивидуалних стамбених јединица за укупно 374 породице, од чега на подручју Републике Српске за 111 породица, а на подручју Федерације БиХ за 263 породице.
Укупна планирана вриједност изградње поменуте 374 стамбене јединице износи 11,3 милиона КМ.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.