Sign In

Свечано уручење кључева и почетак санације Старе болнице у Дервенти

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш посјетиће сутра (петак, 10.02.2017. године) општину Дервента, гдје ће уручити кључеве 24 обновљене куће корисницима Регионалног програма стамбеног збрињавања, а укупна вриједност изградње ових стамбених јединица, са доприносом општине, износи око милион конвертибилних марака.

Протокол посјете:

11:00-12:30 – Сала Центра за културу Дервента (Трг Ослобођења, Дервента)

Свечано уручење кључева и обраћање званица – шеф Секције за социјални развој, цивилно друштво и прекограничну сарадњу Делегације Европске уније у БиХ Масимо Мина, министар за људска права и избјеглице БиХ Семиха Боровац, министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, представник УНХЦР-а у БиХ Ендрју Мејн и начелник Општине Дервента Милорад Симић.

12:30-13:00 Одлазак на локацију обновљеног објекта Стипе Равлића и свечано уручење кључева кориснику (насеље Живинице 39).

13:00 – Објекат Старе болнице у Дервенти – свечано увођење извођача у радове на санацији Старе болнице у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења (ЦЕБ2).

Стара болница у Дервенти је први објекат који ће у оквиру Пројекта ЦЕБ2 бити саниран на простору Републике Српске, а укупна вриједност радова износи око два милиона конвертибилних марака.

Након увођења извођача у радове планиране су изјаве за медије.

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске је имплементатор Регионалног програма стамбеног збрињавања на простору Републике Српске, те имплементатор и инвеститор Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења (ЦЕБ2) на простору Републике Српске.

Вриједност Регионалног програма стамбеног збрињавања је око 1,2 милијарде КМ, од чега се више од 200 милиона односи на пројекте у БиХ. Све то било би неизводиво без подршке међународне заједнице, а прије свих, Европске уније, као највећег донатора са учешћем од око 450 милиона КМ, те Сједињених Америчких Држава, Италије, Њемачке, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске и других земаља донатора, као и подршке УНХЦР-а, ОСЦЕ-а и Развојне банке Савјета Европе. До сада су за БиХ одобрена средства од око 87 милиона КМ којим ће бити осигурано стамбено збрињавање готово 2.000 породица у 73 града и општине БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.