Sign In

Штрбац и Ћосић о реализацији пројеката у Источном Новом Сарајеву

Објављено:

В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац разговарао је данас са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем о активностима које се реализују на простору општине са циљем рјешавања проблема расељених лица, избјеглица и повратника.

У оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем јавних стамбених рјешења ЦЕБ 2 у Источном Новом Сарајеву ће бити изграђена зграда са 23 стана, а вриједност Пројекта износи 1,1 милион конвертибилних марака.

„Када је ријеч о Пројекту ЦЕБ 2, пројектовање зграде је у завршној фази, и вјерујем да ће већ у мају бити расписан Јавни позив за одабир извођача радова", рекао је Штрбац.

Током састанка разговарано је и о Регионалном програму стамбеног збрињавања у оквиру којег ће на простору општине бити изграђен укупно 21 стан. У оквиру Потпројекта БХ3 биће изграђено 6 станова, укупне вриједности 192.000 КМ, док ће у оквиру Потпројекта БХ6 бити изграђено још 15 станова, за које је планирано 480.000 КМ.

„Потпројекат БХ6 је још у фази припреме, а када је ријеч о Потпројекту БХ3, извођач је крајем марта уведен у радове и изградња се одвија планираном динамиком", изјавио је Штрбац.

Начелник Ћосић је рекао да су пројекти које реализује Влада Републике Српске путем Секретаријата веома значајни за ову локалну заједницу јер ће њима бити обезбијеђена трајна стамбена рјешења за неке од најугроженијих категорија становништва.

Штрбац и Ћосић разговарали су и о становима изграђеним средствима Владе Републике Српске у којима живе лица из алтернативног смјештаја, а на простору општине Источно Ново Сарајево има 116 таквих станова.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.