Sign In

Штрбац разговарао са Јерковићем о повратку Хрвата на простор Српске

Објављено:

В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац разговарао је данас са потпредсједником Републике Српске Јосипом Јерковићем и предсjедником Клуба Хрвата у Вијећу народа Републике Српске Ивом Мијићем о повратку Хрвата на простор Републике Српске и пројектима које Секретаријат реализује.

Штрбац је подсјетио да је Републички секретаријат за расељена лица и миграције наставио све активности Министарства за избјеглице и расељена лица, те се посебно осврнуо на реализацију Регионалног програма стамбеног збрињавања, у оквиру којег ће бити обезбијеђена трајна стамбена рјешења за укупно 456 хрватских породица.

Поред Регионалног програма стамбеног збрињавања дио хрватских породица збринут је и кроз Пројекат реконструкције стамбеног фонда САФ, те Пројекат реконструкције стамбеног фонда ОПЕЦ.

Директор је рекао да Секретаријат наставља и реализацију пројеката из буџетских средстава Владе Републике Српске, а дио средстава, као и претходних година, биће усмјерен на пружање подршке повратку Хрвата.

Потпредсједник Јерковић је изразио задовољство пројектима које Секретаријат имплементира, те активностима које је претходних година реализовало Министарство за избјеглице и расељена лица, као што су изградња стамбених јединица, обнова и санација инфраструктуре у повратничким мјестима, пружање подршке пројектима одрживог повратка, јер су значајно допринијели унапријеђењу положаја хрватских повратника у Републици Српској.

Састанку је присуствовао и в.д. замјеник директора Драган Јуричевић.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.