Sign In

Штрбац у Теслићу посјетио насеља у којима живе расељена лица

Објављено:

​В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац посјетио је данас општину Теслић гдје је са представницима мјесних заједница Вуковача 1 и 2, Бријестови, Малињак, Крушковице 1 и Мала Усора, у којима живе расељена лица, разговарао о потребама ових људи и приоритетним пројектима које је потребно реализовати да би се унаприједили њихови животни услови.

„Разговарали смо данас са представницима мјесних заједница, у којима живи велики број расељених породица, и оно што је истакнуто као приоритетни проблем је недостатак инфраструктуре. У неким мјестима неопходна је путна инфраструктура, док је у другим приоритет постављање уличне расвјете, како би пјешаци, посебно дјеца, могли безбједно да се крећу" рекао је Штрбац.

Он је додао да ће Влада Републике Српске, преко Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, који је преузео све надлежности Министарства за избјеглице и расељена лица, наставити реализацију активности на унапријеђењу инфраструктуре у мјестима у којима живе расељена лица, повратници и избјеглице.

„Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске је у периоду 2015-2018. године на простору општине Теслић реализовало инфраструктурне пројекте вриједне 134.000 КМ, а и ове године планирана је реализација нових пројеката," подсјетио је Штрбац.

У насељима Вуковача 1 и 2, Бријестови, Малињак, Крушковице 1 и Мала Усора живи велики број расељених српских породица које су прије рата живјеле на простору ФБиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.