Sign In

САВЈЕТНИЦА РАПО ПОСЈЕТИЛА МИЧИЈЕ КОД ГРАДИШКЕ

Објављено:

У насељу Мичије, на простору општине Градишка, у посљедњих неколико година вратио се већи број избјеглих и расељених, а значајан подстицај повратку била су улагања Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

Савјетница министра за избјеглице и расељена лица Републике Српске Марија Рапо посјетила је ово мјесто, на позив мјештана који ових дана обиљежавају заштитника Мичија – светог Анту Падованског. Овим поводом, у Мичијама се окупио велики повратника, али и родбине и пријатеља из околних мјеста, да би се у весељу прославио велики празник.

Повратници су овом приликом савјетници Рапо изразили захвалност за све активности које је Министарство реализовало у овом мјесту.

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске претходних година уложило је значајна средства да би се у Мичијама створили услови за повратак. Из буџетских средстава Министарства обезбијеђено је 57.000 КМ за санацију двије дионице пута, изграђене су три куће хрватским повратницима у Мичије, а средства су улагана и у пројекте одрживог повратка да би се повратницима обезбиједили извори прихода.

Поред тога, још три куће су изграђене у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда ОПЕЦ током 2014. године.

Кроз Регионални програм стамбеног збрињавања, који Министарство имплементира, током ове и идуће године, биће изграђене четири стамбене јединице у Мичијама.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.