Sign In

37 стамбених јединица у Модричи захваљујући Пројекту ЦЕБ 2

Објављено:

В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац разговарао је данас у Модричи са начелником ове општине Младеном Крекићем, техничким савјетником за стамбено збрињавање и урбани развој у Развојној банци Вијећа Европе Самиром Куленовићем, секретаром са специјалним задацима у Министарству за људска права и избјеглице БиХ Едином Имамовић и пројект менаџером из организације ЦРС (Catholic Relief Services) Миром Мехмедовић, о активностима на реализацији Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених рјешења ЦЕБ 2.

„Прошле године је, у оквиру овог пројекта, у Модричи завршен стамбени низ са 22 индивидуалне стамбене јединице, а планирана је и изградња зграде са 15 станова, за коју је у току Јавна набавка за извођење радова", рекао је Штрбац.

Он је додао да Пројекат на простору Републике Српске имплементира Републички секретаријат за расељена лица и миграције, а за његову реализацију Влада Републике Српске кредитно се задужила у износу од 18 милиона евра.

Након састанка, Штрбац је са Крекићем и представницима Развојне банке Вијећа Европе, Министарства за људска права и избјеглице и ЦРС-а посјетио неке од корисника стамбеног низа, који су у нове домове уселили у децембру прошле године, након чега су обишли и локацију на којој ће, у оквиру Пројекта, бити изграђена зграда са 15 станова.

Реализацијом Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених рјешења ЦЕБ 2 биће ријешени сви видови колективног смјештаја на простору Републике Српске.

Овај пројекат реализује се у 15 локалних заједница кроз 18 потпројеката, у оквиру којих ће бити изграђено укупно 499 станова, који ће бити кориштени по принципу социјалног становања, те 180 јединица за смјештај у домове пензионера и геријатријске установе, и то у Дервенти гдје се ради санација старе Болнице и изградња Геријатрије и у Требињу санација Дома пензионера. 

Рок за завршетак Пројекта је крај 2022. године.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.