Sign In

АКТИВНОСТИ НА ТРАЈНОМ СТАМБЕНОМ ЗБРИЊАВАЊУ ОКО 200 ПОРОДИЦА У БИЈЕЉИНИ

Објављено:

​​

Један од основних циљева  Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске је да се смањује број корисника алтернативног смјештаја, те да се иде у правцу њиховог трајног стамбеног збрињавања у свим општинама и градовима Републике Српске, речено је ово на данашњем састанку в.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драгана Штрбца и градоначелника Бијељине Миће Мићића.

Припремне активности за трајно стамбено збрињавање око 200 породица из категорије избјеглих и расељених у Бијељини су у току, те се надамо да ћемо у наредном периоду имати и конкретне резултате на терену рекао је ово в.д. директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске Драган Штрбац.

Он је истакао да вјерује да ће у што скорије вријеме бити ријешено питање привременог алтернативног смјештаја у Бијељини, чију изградњу је финансирао ГТЦ, те да постоји добра воља градске управе да се то ријеши.

У циљу трајног стамбеног збрињавања ове категорије становништва  на подручју града Бијељине при крају су радови на изградњи и опремању зграде са 17 станова, укупне вриједности око милион марака нагласио је Штрбац и додао да се ова зграда ради у оквиру пројекта „Затварања колективних и алтернативних смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења-ЦЕБ2".

Такође, Штрбац додаје, да се поред ове зграде, у Бијељини граде још двије зграде у вриједности око милион и по марака, у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, потпројекат БХ3.

Влада Републике Српске и Републички секретаријат за расељена лица и миграције Републике Српске, помажу овој категорији становништа, што ће радити и у наредном периоду, како би унаприједили квалитет живота ових људи и њихових породица, каже Штрбац.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио се Секретаријату за расељена лица и миграције на сарадњи и иницијативи за рјешавање проблема избјеглих и расељених на подручју града Бијељине.

Мићић је истакао да је градска управа спремна пружити сву неопходну подршку у рјешавању проблема ових људи, те да ће он и његови сарадници бити на располагању Секретаријату, како би се коначно ставила тачка на ову проблематику. ​​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.