Sign In

До краја октобра завршетак 69 стамбених јединица у оквиру Пројекта САФ

Објављено:

„Радови на обнови и изградњи 69 стамбених јединица у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда САФ одвијају се планираном динамиком и већ током септембра и октобра планирано је да корисницима буду уручени кључеви њихових нових домова", рекао је министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш.

Он је додао да ће ове стамбене јединице бити изграђене у седам општина Републике Српске, и то шест кућа у Дервенти, осам у Котор Вароши, 12 у Рогатици, пет у Чајничу, 20 у Фочи, осам у Броду и 10 у Пелагићеву, а намијењене су повратницима и расељеним лицима.

Када је ријеч о преосталим градовима и општинама на простору Републике Српске – Бања Лука, Братунац, Добој, Источна Илиџа, Лакташи, Пале, Рибник, Шамац и Трново, у току је јавна набавка за извођење радова.

Пројекат реконструкције стамбеног фонда САФ финансира се кредитним задужењем код Саудијског развојног фонда у износу од 15 милиона америчких долара, захваљујући којима ће бити обезбијеђене индивидуалне стамбене јединице за 917 породица у БиХ.

Од овог броја, Влада Републике Српске прихватила је кредитно задужење за збрињавање 374 породице, од чега ће на простору Републике Српске бити збринуто 111 породица у 16 градова и општина, а на простору ФБиХ 263 породице у 28 градова и општина.

 Вриједност изградње 374 стамбене јединице износи преко 11 милиона конвертибилних марака, а имплементатор је Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

У току су и активности на имлементацији Пројекта САФ у ФБиХ, гдје је у Горажду, Мостару, Чапљини, Стоцу, Равном, Гламочу, Босанском Грахову и Дрвару у току извођење радова, док је у Босанском Петровцу, Фочи Устиколини, Кладњу и Санском Мосту у току јавна набавка за извођење радова.

За преосталих 16 општина на простору ФБиХ у току је припрема тендерске документације за израду пројектне документације.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.