Sign In

Драган Штрбац примио предсједника Удружења Правда

Објављено:

В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац разговарао је са предсједником Удружења избјеглица и социјалне правде „Правда" из Бијељине Душаном Стевановићем.

Штрбац је рекао да је новим Законом о републичкој управи Републички секретаријат за расељена лица и миграције преузео све надлежности Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске, односно да ће сва расељена лица, избјеглице и повратници, путем Секретаријата, и даље моћи остваривати своја права.

Он је рекао да је Влада Републике Српске у циљу пружања правне помоћи за заштиту српске имовине у ФБиХ отворила канцеларије у Бијељини, Зворнику, Невесињу, Источном Новом Сарајеву, Мркоњић Граду и Бањој Луци.

Говорећи о сарадњи са удружењима која се баве рјешавањем проблема расељених лица, избјеглица и повратника, Штрбац је рекао да Секретаријат у удружењима види партнера који може да допринесе пружању помоћи овим категоријама становништва, те је додао су Програмом рјешавања проблема расељених лица, повратника и  избјеглица за 2019. годину предвиђена средства за пружање помоћи у раду удружења.

Стевановић је Штрбца упознао о проблемима с којима се сусрећу расељена лица у Бијељини, те је изразио задовољство активностима које је Влада Републике Српске предузела на заштити имовине Срба у ФБиХ.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.