Sign In

ЕВРОПСКА УНИЈА ДОНИРАЋЕ ДОДАТНА СРЕДСТВА РСП ПРОГРАМУ

Објављено:

​​

Након земаља донатора, а прије свега цијенећи уложени труд и остварене ефекте земaља партнера у Регионалном стамбеном програму, и Европска унија је одлучила финансијски подржати наставак овог изузетно значајног пројекта.

Након што су земље донатори обезбиједиле додатних 2.300.000 Евра за овај пројекат, и то прије свега за изградњу објеката и све процедуре да би до тога дошло, представници Европске уније су потврдили да ће кроз своје фондове учествовати са 1.800.000 Евра који ће првенствено бити усмјерени за техничку и друге неопходне подршке овом, за регион веома битном пројекту.

Сумирајући тродневну радну посјету Паризу и Развојној банци Савјета Европе, в.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Др Марко Аћић, изразио је задовољство продужењем РСП пројекта за годину дана тј. до јуна 2022. године и одобреним додатним средствима у укупном износу од 4.100.000 Евра али и истакао да ће бити потребно уложити додатни напор да се све процедуре проведу на вријеме и пројекти заврше, јер ће све фазе бити под појачаним надзором како Европске уније тако и земаља донатора.​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.