Sign In

ГРАДИ СЕ 21 КУЋА ЗА ПОВРАТНИКЕ ХРВАТЕ У КОТОР ВАРОШУ

Објављено:

Представници Републичког секретаријата за расељена лица и миграције и которварошке општинске управе потписали су данас са 21 повратником хрватске националности уговоре о стамбеном збрињавању који ће бити реализовани по систему кључ у руке.

Вриједност уговора износи 763 000 марака.

Замјеник директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Јуричевић изразио је задовољство што данас може подијелити бар дио среће са овим људима, који су коначно дочекали да се крене са обновом њихових домова.

Куће повратницима обнављају се у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, потпројекат БХ4, истиче Јуричевић.

Јуричевић додаје како је овим пројектом, вриједним више од седам милиона марака, предвиђена градња укупно 210 кућа у 14 општина и градова Републике Српске, те је најавио да ће у наредном периоду уговори бити потписани и у другим локалним заједницама.

У Локалној управи кажу да  ће у складу са својим надлежностима обезбједити неопходну пратећу документацију и сву потребну помоћ.

Повратници су изразили задовољство рјешавањем стамбеног питања, јер ће тиме својим породицама обезбједити нормалне услове за живот.​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.