Sign In

Гради се 65 кућа за повратнике у Брод и Дервенту

Објављено:

​Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, посјетио је данас општине Брод и Дервента гдје је разговарао са начелницима општина Илијом Јовичићем и Милорадом Симићем, те са корисницима пројекта Регионалног стамбеног програма (РСП), поводом увођења извођача  у радове на изградњи укупно 65 кућа за хрватске, бошњачке и српске повратнике у ове двије локалне заједнице, укупне вриједности око 2.500.000 КМ.

Министар Чордаш је веома задовољан са чињеницом да се кренуло у реализацију овог пројекта, којим ће бити ријешено стамбено питање за 65 повратничких породица, у Дервенти 46 и Броду 19.

"Осјећам посебно задовољство што сам баш овим поводом данас боравио у Броду и Дервенти. Надам се да ће реализација пројекта протећи без потешкоћа, и да ће ове породице већ у првим мјесецима наредне године ући у своје нове домове“, рекао је Чордаш.

Чордаш је додао да је велики број стамбених јединица већ до сада обновљен, али да се процес повратка наставља, и да га треба подржати све до његовог коначног завршетка.

Министарство за избјеглице и расељена лица и Влада Републике Српске у континуитету настављају да улажу у стамбену изградњу. Улагања се настављају и у будућем периоду, и реализују се кроз заједничку имплементацију пројеката са општинама у Републици Српској.

"У наредном периоду кроз реализацију Пројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања изградиће се 109 стамбених јединица, у осам општина. Укупна вриједност ових радова износи око 3.200.000 КМ“, истакао је Чордаш.

Куће се поред општина Брод и Дервента, граде и у општинама Модрича, Шамац, Вукосавље, Бијељина, Лопаре и Пелагићево.


Руководство општина Брод и Дервента наставља добру сарадњу са Министарством за избјеглице и расељена лица, што показује и данашњи почетак имплементације пројекта изградње стамбених јединица за повратничке породице

Јовичић и Симић су истакли, да министар Чордаш већ годинама улаже велике напоре како би се проблеми повратничке популације на простору ових општина што прије ријешили. У складу са тим општинска руководства са своје стране чине све како би реализација актуелних пројеката текла без потешкоћа, а све у циљу стварања што бољих услова за одрживи повратак.

Повратници којима ће се градити куће у оквиру овог Пројекта, посебно су се захвалили министру Чордашу за све што је учинио, како би они могли поново да живе на својим огњиштима.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.