Sign In

Имплементација пројеката изградње инфраструктуре и стамбених јединица у Градишци

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је данас у Бања Луци са начелником општине Градишка Зораном Аџићем, Уговор о суфинансирању реализације пројекта „Асфалтирање пута Ћелиновац –Јазовац“ вриједног 40.000 КМ.

„Подршка овом Пројекту је за нас веома важна и говори да Министарство наставља плански и у континуитету подржавати реализацију пројеката намијењених побољшању положаја националних мањина у Републици Српској, пошто је у питању пут у МЗ Ћелиновац, настањеној углавном припадницима пољске националне мањине“, рекао је Чордаш.

  Чордаш је додао су средства за овај пројекат обезбиједили Влада Републике Српске и Министарство, кроз реализацију Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2018. годину.

Министарство је још 2015. године кроз исти Програм обезбиједило 32.000 КМ, те је  реализацијом прве фазе пројекта омогућено несметано кретање возилима, а становницима олакшан пут до њихових домова, што у ранијем периоду није било могуће.

Министарство наставља у општини Градишка и са реализацијом Пројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања (РСП), у оквиру којег ће бити изграђено 68 стамбених јединица за повратнике, интерно расељена лица и избјеглице, чија укупна вриједност износи 2.297.000 КМ. У овој години је планиран и почетак изградње зграде са 32 стана вриједне око 1.700.000 КМ, за расељена лица, кориснике колективног вида смјештаја, која ће се градити у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења (ЦЕБ 2).

Начелник Аџић изразио је задовољство до сада реализованим пројектима  које су подржали Влада Републике Српске и Министарство на подручју градишке општине, нагласивши да је имплементацијом ових пројеката значајно побољшан положај не само повратника, избјеглих и расељених лица, него и генерално свих становника Градишке.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.