Sign In

МИНИСТАР ЧОРДАШ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋОМ ВИЈЕЋА НАРОДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НАДОМ ТЕШАНОВИЋ

Објављено:

Добра сарадња Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске и Вијећа народа Републике Српске веома је важна и у сегменту  рјешавањa проблема који се тичу повратничке популације, како би инетереси сва три народа били што равноправније заступљени, закључено је ово у Бања Луци, на састанку ресорног министра Давора Чордаша и предсједавајуће Вијећа народа Наде Тешановић.

Министар Чордаш  је истакао да се у ресору којим он руководи ради пуном паром, те да је задовољан чињеницом да је у току реализација бројних пројеката како за Србе, тако и за Хрвате и Бошњаке.

Посебно је битно истаћи каже Министар Чордаш да Влада Републике Српске издваја значајна средства за пројекте одрживог развоја и запошљавања.

У наредне двије године биће реализовани пројекти у вриједности од 80 милиона марака намијењених управо овој популацији, истиче Чордаш.

Само у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања биће изграђено око 1.000 стамбених јединица Србима, Хрватима и Бошњацима, нагласио је Чордаш и додао да постоји могућност да неки од пројеката буду настављени и у 2019 и 2020. години.

Поред Регионалног програма стамбеног збрињавања ту су и Пројекат затварања колективних центара и алтернативних смјештаја ЦЕБ 2, Пројекат обнове стамбених јединица САФ, чија реализација је у току, те Пројекат ОПЕЦ који је у завршној фази, додаје Чордаш.

Пресједавајућа Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић истакла је да је упозната са пројектима које Министарство реализује, те да дају пуну подршку оваквим пројектима и изразила задовољство  што Влада Републике Српске и након 20 и више година има разумијевање за ову популацију и проводи значајне активности како би се трајно ријешило питање повратника и избјеглица.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.