Sign In

МИНИСТАРСТВО РИЈЕШИЛО ПРОБЛЕМ ГРИЈАЊА У ДОМУ ПЕНЗИОНЕРА У ДОБОЈУ

Објављено:

​Захваљујући брзој интервенцији министра за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давора Чордаша, станарима Дома пензионера у Добоју данас је пуштено гријање.

Саниране су унутрашње и спољашње инсталације, чије трошкове ће, као и до сада сносити Министарство, каже министар Чордаш и додаје да Министарство сваке године издвоји значајна средства за режијске трошкове избјеглих и расељених лица који су смјештени у овом дому.   

Чордаш је нагласио да Министарство води бригу о овој угроженој категорији људи, те да ти исти људи, помоћ за рјешавање својих проблема добију само од Министарства.

Он је додао да је у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних видова смјештаја  путем осигурања јавних стамбених рјешења ЦЕБ2 , на подручју града Добоја планирана санација Дома пензионера , те изградња 134 стамбене јединице за смјештај корисника колективног становања, чија вриједност износи око 7, 5 милиона марака.

Санација Дома пензионера требала би да почне наредне године, уколико градске власти испоштују све обавезе преузете из овог Пројекта, јер још увијек град није завршио пројекат санације, због чега се и касни, истиче Чордаш.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.