Sign In

Министар Чордаш посјетио српске повратнике у Мостару

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш боравио је данас у Мостару гдје је обишао Друштвени дом у Ортијешу, и током ове посјете разговарао са српским повратницима. Током разговора било је ријечи о проблемима са којима се сусреће повратничка популација, као и начинима на који се они могу ријешити, а било је и говора о инфраструктурним и пројектима стамбене изградње за повратнике у Мостар.

Влада Републике Српске и Министарство за избјеглице и расељена лица су за изградњу Друштвеног дома у Ортијешу обезбиједили 103.000 КМ,  као и 40.000 КМ ове године, за обнову цркве у Бијелом Пољу. Кроз пројекте обнове и реконструкције стамбених јединица и инфраструктуре, подршке одрживом повратку и обнове вјерских објеката, у протеклих неколико година у Мостару је уложено  око 500.000 КМ.

Министарство је имплементирало у Мостару и Пројекат Реконструкције стамбеног фонда (САФ), у оквиру којег је изграђено 20 кућа за српске повратнике, укупне вриједности 572.000 КМ.

Повратници су изразили велику захвалност министру Чордашу за све досадашње активности и помоћи које је Министарство обезбиједило и пружило српским повратницима у Мостар.

Овој посјети су присуствовали и шеф Канцеларије Владе Републике Српске у Мостару Радислав Тубић, представник Града Мостара из реда повратника Предраг Шупљеглав, као и свештеници Српске православне цркве из Благаја  и Бијелог Поља.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.