Sign In

Министар Чордаш разговарао са помоћним бискупом Марком Семреном

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је данас са помоћним бискупом бањалучким монс. др Марком Семреном о повратку Хрвата и пројектима помоћи повратницима које Министарство реализује.

Министар Чордаш је рекао да се имплементација Пројекта реконструкције стамбеног фонда ОПЕЦ 2 реализује планираном динамиком и да се ускоро очекује завршетак радова, те је Семрена упознао о активностима које се проводе у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања (РСП) и Пројекта обнове стамбених јединица за расељене особе у Босни и Херцеговини (САФ).

Посебно се осврнуо на број Хрвата који ће бити збринути кроз ове пројекте на простору на којем дјелује Бањалучка бискупија.

Помоћни бискуп Семрен је изразио задовољство реализацијом ових пројеката, којима ће бити обезбијеђене стамбене јединице за велики број хрватских повратника.

Он је министра упознао о активностима које проводи Бискупија, а посебно је скренуо пажњу на пружање помоћи Хрватима који не припадају категорији избјеглих и повратника, јер је велики број њих старије животне доби и потребна им је помоћ.

Семрен је рекао да је, уз пројекте, потребно радити и на заједништву међу људима и култури дијалога.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.