Sign In

Министар Чордаш разговарао са представницом УНХЦР-а за БиХ Ен-Кристин Ериксон

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш примио је данас у радну посјету новоименовану представницу УНХЦР-а за БиХ Ен-Кристин Ериксон (Anne-Christine Eriksson).

Министар Чордаш упознао је представницу УНХЦР-а о раду Министарства, те о реализацији заједничких пројеката - Регионалног програма стамбеног збрињавања (РСП) и Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења (ЦЕБ 2), које Министарство имплементира, а посебно је истакао проблеме у реализацији Пројекта ЦЕБ 2 око плаћања ПДВ-а.

Он је рекао да је Пројекат ЦЕ2 један од најхуманијих пројеката који се реализују на овим просторима јер ће њиме бити обезбијеђена трајна стамбена рјешења за најугроженије категорије становништва, те се посебно осврнуо на лица која треба да се смјесте у Геријатријској установи у Дервенти и Дому пензионера у Добоју, које се раде у оквиру Пројекта.

Чордаш је истакао да је Министарство до сада имало добру сарадњу са УНХЦР-ом у БиХ, посебно нагласивши подршку ове институције у реализацији Регионалног програма стамбеног збрињавања, те је додао да ова сарадња треба да се настави и у наредном периоду.

Ен-Кристин Ериксон је рекла да ће настојати да пружи подршку Министарству у рјешавању проблема у реализацији Пројекта ЦЕБ 2, управо због структуре корисника који ће њиме бити збринути.

Она се сложила са министром о значају пружања подршке пројектима одрживог повратка, те је додала да ће активности УНХЦР-а у наредном периоду бити фокусиране на ову врсту помоћи повратницима, расељеним лицима и избјеглицама, посебно када је ријеч о корисницима Регионалног програма.

Представница УХНЦР-а, овом приликом, је најавила затварање канцеларије УНХЦР-а у Бањој Луци.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.