Sign In

Министар Чордаш у Теслићу говорио о здравственој заштити повратника и расељених особа

Објављено:

​Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш учествовао је данас у Теслићу у раду Друге сједнице посвећене тематском разматрању реализације Ревидиране стратегије Босне и Херцеговине за проведбу Анекса VII Дејтонског мировног споразума, под називом „Здравствена заштита повратника и расељених особа“.

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске сваке године доноси Програм рјешавања проблеме расељених лица, повратника и избјеглица, те у сектору здравства обезбјеђује здравствену заштиту  за ову категорију становништва, а уз то и прати стање у овој области.

„Влада Републике Српске препознала je значај сталне здравствене заштитe повратника, избјеглих и расељених лица, за њихов квалитетнији живот,  те годинама уназад издваја значајна средства за ове намјене“, рекао је Чордаш.

Реализацијом овог Програма обезбијеђује се здравствена заштита, односно осигурање за лица из категорије расељених лица, повратника и избјеглица,  који нису осигурани по неком другом основу, те се обезбјеђују средства за ове намјене из Буџета Републике Српске.

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске обезбјеђује здравствено осигурање за 366 породица из реда расељених, повратника и избјеглица.

Сједницу, чији је циљ био да се сагледа раеализација препорука из Ревидиране стартегије БиХ за проведбу Анекса VII Дејтонског мировног споразума у области здравства, преостале изазове са којима се суочавају повратници и расељене особе у приступу здравственој заштити, организовао је Одбор за повратак избјеглих и расељених особа Представничког дома Парламента ФБиХ у сарадњи са Мисијом ОСЦЕ-а и Представништвом УНХЦР-а у БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.