Sign In

Министарство одобрило средства за санацију жупне куће и цркве у Ивањској

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш и фра Мирослав Кљајић испред римокатоличке жупе Узнесења Блажене Дјевице Марије из Ивањске, потписали су данас Уговор којим је Министарство обезбиједило средства у износу од 10.000 КМ, за реализацију Пројекта санaције кровoва жупне куће и цркве, оштећених у великом невремену које је у јулу погодило овај поткозарски крај.

Средства су обезбијеђена у оквиру Програма рјешавања проблема расељених лица, избјеглица и повратника у 2018. години, у оквиру којег је потписан овај уговор. Министар Чордаш је рекао, да је у оквиру овог Програма значајан дио средстава намијењен пружању подршке пројектима одрживог повратка, са посебним акцентом на обнови вјерских објеката.

„Обнова вјерских објеката је веома је важна за повратничку популацију, и ми настојимо већ дужи низ година пружати подршку пројектима одрживог повратка путем издвајања значајних средстава за ове намјене, а спремни смо помоћи и када је у питању оваква врста подршке, код санације невременом оштећених објеката “, истакао је Чордаш.

Министар Чордаш је са фра Кљајићем разговарао о повратку на простор ивањске жупе као и о значају пројеката, који су до сада реализовани, и који  ће бити имплементирани у наредном периоду, а значајни су за вјернике и повратнике овог краја.

Фра Мирослав Кљајић се овом приликом захвалио Министарству на додијељеним средствима, те је министра упознао о планираним санационим радовима који ће бити реализовани на објекту жупне куће и цркве.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.