Sign In

Министарство одобрило средства за санацију самостана у Дервенти

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш и провинцијална главарица с.м. Мирјана Дјаковић испред Дружбе сестара Милосрдница св. Винка Паулскога из Сарајева, потписали су данас Уговор којим је Министарство обезбиједило средства у износу од 10.000 марака за реализацију Пројекта  којим ће се санирати кров и урадити термоизолација самостана у Дервенти. Потписивању Уговора су присуствовали савјетници министра Марија Рапо и Иво Камењашевић и с.м. Моника Мартић.

Министар Чордаш упознао је саговорнице о Програму рјешавања проблема расељених лица, избјеглица и повратника у 2017. години у оквиру којег је потписан овај Уговор. Он је нагласио да је у оквиру Програма значајан дио средстава намијењен пружању подршке пројектима одрживог повратка, са посебним акцентом на обнови вјерских објеката.

  „Обнова вјерских објеката је веома је важна за повратничку популацију, и ми настојимо већ дужи низ година пружати  подршку пројектима одрживог повратка путем издвајања значајних средстава за ове намјене “, истакао је Чордаш.

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске, у оквиру пружања подршке пројектима одрживог повратка, у протеклих шест година на простору Дервенте за обнову вјерских објеката издвојило је преко 350 000 КМ.

Министар Чордаш и његови савјетници разговарали су са с.м. Мирјаном Дјаковић и с.м. Моником Мартић о повратку на просторе гдје Дружба сестара Милосрдница св. Винка Паулскога дјелује, као и о значају пројеката, који ће бити реализовани, за вјернике и повратнике.

Провинцијална главарица с.м. Мирјана Дјаковић овом је приликом захвалила Министарству на додијељеним средствима, те је министра упознала о радовима који ће бити реализовани на објекту самостана, уз наду да ће овако успјешна сарадња бити настављена и у будућности.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.