Sign In

Министарство подржава инфраструктурне пројекте у општини Котор Варош

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је данас са начелником општине Котор Варош Зденком Саканом Споразум о финансирању Пројекта “Модернизација пута у насељу Подбрђе – општина Котор Варош”, укупне вриједности 45.000 марака.

“Реализација инфраструктурних пројеката, поготово у повратничким заједницама је веома важан сегмент одрживог повратка и настојимо их подржавати у складу са нашим могућностима, али и паралелно с тим радимо и на континуинираном обезбијеђивању стамбених рјешења како за повратнике тако и за расељена лица“, истакао је Чордаш.

Чордаш је додао да су ова средства обезбијеђена кроз реализацију Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2017.годину, како би се пружила подршка повратку у Котор Варош, путем финансирања овог веома важног инфраструктурног пројекта у насељу Подбрђе.

Да Министарство у континитету улаже средства у општину Котор Варош за побољшање положаја повратника показује и недавно уручење кључева за осам обновљених кућа хрватских повратника, које су обновљене у оквиру имплементације Пројекта обнове стамбених јединица (САФ). У току је и рализација Регионалног Програма стамбеног збрињавања (РСП) у оквиру којег ће у Котор Варошу кроз Потпројекат БХ2 бити обновљено укупно 38 кућа за избјегла и расељена лица бошњачке, хрватске и српске националности, док је у припреми имплементација Потпројекта БХ4 чијом ће рализацијом бити изграђено 20 кућа за повратничке породице. Три индивидуалне стамбене јединице  изграђене су кроз реализацију Пројекта реконструкције стамбеног фонда (ОPEC). Укупна вриједност ова три пројекта која се реализују на простору которварошке општине износи око 2.500 000 КМ.


Начелник  Сакан је рекао да је захваљујући Министарству за избјеглице и расељена лица Републике Српске претходних година реализован велики број пројеката на простору општине Котор Варош,  истичући да су ти  пројекти значајно унаприједили квалитет живота не само повратника и расељених лица, него и свих становника општине Котор Варош.


Сакан је министра упознао са тренутним стањем у општини Котор Варош и кроз разговор показао спремност да се одлична сарадња Министарства и општине Котор Варош настави и у 2018. години  кроз реализацију приоритетних инфраструктурних, али и других пројеката значајних за повратнике и расељена лица.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.