Sign In

Министарство подржава обнову исламских вјерских објеката

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је данас са имамом Ганзафер- бегове џамије у Бања Луци Аднаном Јусићем  о активностима које проводи Меџлис исламске заједнице Бања Лука, као и о реализацији приоритетних пројеката у овом меџлису.

Министар Чордаш је упознао имама Јусића о до сада реализованим активностима које је Министарство до сада проводило у циљу подршке Исламској заједници, као и о пројектима који се требају реализовати у наредном периоду.  Он је истакао да је Министарство у претходном периоду издвојило значајна средства за изградњу исламских вјерских објеката, а посебно су значајна издвајања Министарства за стамбено збрињавање избјеглих и расељених, као и повратника Бошњака у Републици Српској.

Приоритетан пројекат за Ганзафер- бегову џамију, која је саграђена крајем 16. вијека је постављање ограде, рекао је имам Аднан Јусић, и истакао да би помоћ Министарства у реализацији овог пројекта била од великог значаја.

Јусић је нагласио да је Министарство већ до сада дало значајан допринос у обнови Газанфер-бегове џамије, која је један од најстаријих и најзначајнијих исламских вјерских објеката на овом подручју.

Он се захвалио на досадашњој сарадњи и помоћи коју је Министарство пружало током свих протеклих година  и посебно нагласио да је док је обављао посао имама у Броду Министарство посебно помагало овај посавски крај, што је свакако било веома значајно за све повратнике бошњачке националности.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.