Sign In

Министарство улаже 536 хиљада марака за пројекте у Вукосављу

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је данас у Бања Луци са начелником општине Вукосавље Бориславом Ракићем, уговоре и споразуме о реализацији четири пројекта на подручју Вукосавља, вриједне 120.000 КМ.

 „У питању су средства Владе Републике Српске, која ћемо у општину Вукосавље пласирати путем Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2018. годину. Финансирајући ова четири пројекта настављамо континуитет подршке Министарства и Владе Републике Српске повратницима, те избјеглим и расељеним лицима у овој локалној заједници“, рекао је Чордаш.

Потписани су споразуми о суфинансирању реализације пројеката асфалтирања путева у МЗ Јакеш и улаза у Пећник до раскрснице према Гнионици вриједних по 50.000 КМ. Поред ових споразума, потписани су и уговори о реализацији пројеката „Постављање фасаде  на Друштвеном дому „Језеро“ и „Опремање свлачионице у Друштвеном дому „Гнионица“, вриједне 20.000 КМ.

Министарство наставља и са реализацијом Пројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања (РСП), у оквиру којег ће бити изграђено 13 стамбених јединица за хрватске и бошњачке повратнике, чија укупна вриједност износи 416.000 КМ.

Начелник Ракић се захвалио министру на свим пројектима који су реализовани на простору Вукосавља претходних година, истичући да су досадашња улагања у великој мјери унаприједила квалитет живота свих становника ове општине.

Он је упознао министра са актуелним стањем у овој локалној заједници, и изразио наду да ће Влада Републике Српске и Министарство наставити са пружањем подршке процесу повратка на простор ове локалне заједнице и у наредном периоду.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.