Sign In

Министарство за обнову вјерских објеката издвојило 70.000 марака

Објављено:

У Министарству за избјеглице и расељена лица Републике Српске данас су, у оквиру редовног Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица, потписани уговори за обнову и уређење жупних уреда и цркава у жупама Узвишења светог Крижа у Козарској Дубици, Узнесења Блажене Дјевице Марије у Броду и Бања Луци, Светог Марка у Плехану код Дервенте и у добојској жупи Криста Краља, укупне вриједности око 70.000 марака.

„Реализацијом овог Програма, Министарство за избјеглице и расељена лица обезбјеђује средства за помоћ пројектима одрживог повратка, а важан дио одрживости је обнова вјерских објеката у мјестима повратка. Веома је значајно повратницима обезбиједити услове, не само да се врате у своје домове, већ и да остану у њима, а ми ћемо наставити са пружањем подршке вјерским заједницама како би се створили што бољи услови за  повратак“, истакао је Давор Чордаш министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске..

Представници жупа који су данас присуствовали потписивању Уговора захвалили су се министру Чордашу на додијељеним средствима, након чега су га упознали са процесом повратка на просторе њихових жупа. Они су сагласни да је обнова вјерских објеката веома важна за одрживи повратак, а да свако ново улагање у обнову вјерских објеката, буди у људима жељу да се врате и остану на својим огњиштима.

Влада Републике Српске и Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске издвојили су само у овој години преко 350.000 марака за обнову 20 католичких, исламских и православних вјерских објеката у Републици Српској и ФБиХ, кроз реализацију редовног Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица, а с циљем подршке пројектима одрживог развоја.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.