Sign In

НАСТАВАК ПРОГРАМА СТАМБЕНОГ ЗБРИЊАВАЊА ИЗБЈЕГЛИХ СРБА ИЗ ХРВАТСКЕ

Објављено:

​Влада Републике Српске реализоваће и у овој години програме и обезбједити средства за стамбено збрињавање избјеглих Срба из Хрватске, изјавио је директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске Драган Штрбац.

"Влада Републике Српске је у претходном периоду улагала значајна средства како би се осигурала што боља интеграција Срба избјеглих из Хрватске на простору цијеле Републике Српске и БиХ", рекао је Штрбац током разговора са

директором Документационо-информационог центра "Веритас" Савом Штрпцем.

Они су разговарали данас код манастира Kрушедол на Фрушкој гори, гђе су присуствовали 13. Kрајишком црквено-народном сабору "Kрушедолска звона 2019".

У манастирској цркви литургију и парастос за све Србе који су погинули и нестали током 20. вијека служио је Његово реосвештенство владика сремски Василије са свештенством Епархије Сремске.

Овогодишњем сабору присуствовали су шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, потпредсједник Покрајинске владе Ђорђе Миличевић и други представници органа, институција и установа из Републике Српске и Србије.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.